Jste na začátku druhého trimestru, okolí ještě nic netuší, ale vy už jste se několikrát přistihly, jak si na tajňačku pod stolem rozepínáte knoflík, protože vám v kalhotech začíná být těsno? Tak to je nejvyšší čas porozhlédnout se po nějakém tom „těhu“ oblečení. A nejlepší bude začít úplně tou nejspodnější vrstvou, protože na pohodlném spodním prádle záleží víc, než si myslíte. Dnešní článek bude proto patřit právě jemu.

Pohodlí nade vše

Pohodlné těhotenské spodní prádlo je základ. Proto se v žádném případě nesnažte ignorovat případná kila navíc. K těhotenství to zkrátka tak nějak patří, takže pokud je potřeba, kupte si prostě a jednoduše o číslo větší kalhotky, než jste byly doteď zvyklé. Nemá cenu se trápit v těsných a nepohodlných velikostech, které vás celý den akorát tak škrtí. Pro maximální pohodlí jsou skvělou volbou bezešvé kalhotky. Pružné okraje se vám nikde nebudou zařezávat ani ve čtyřicátém týdnu, kdy už půjde opravdu do tuhého. Výbornou vychytávkou jsou i podpůrné kalhotky se zvýšeným pasem. Uleví napnutému a rostoucímu bříšku a ještě budou pod oblečením skvěle vypadat. Pokud nejste zrovna fanynky bílého spodního prádla nevadí, máme je i v černé barvě.

Praktický pomocník

Pokud vám celodenní nošení podpůrného pásu není úplně příjemné, ale jsou chvilky během dne, kdy si chcete ulevit (typicky ve večerních hodinách), potom pro vás bude praktičtější samostatný podpůrný pás, který můžete kdykoliv sundat a dá se kombinovat s jakýmkoliv spodním prádlem. Podle barvy oblečení můžete zvolit černou nebo bílou variantu.

Prsa jako v bavlnce

To, že se zvětšují prsa, nesouvisí jen s nabíráním těhotenských kil, ale hlavně s rozvojem prsní tkáně, kterým se ňadra připravují na jejich nejdůležitější funkci – kojení. Takže i pokud všude jinde zůstáváte na stejné velikosti jako před otěhotněním, podprsenku budete muset nejspíš vyměnit za větší tak jako tak. Při výběru těhotenské podprsenky volte elastické, bezešvé, ale přesto pevné kousky, které citlivým prsům zajistí pohodlí a oporu po celý den. Pokud pořízení větší podprsenky začínáte řešit až tak kolem 30. týdne těhotenství, můžete už rovnou začít pokukovat po kojící podprsence, která vám poskytne stejně dobrou oporu, ale kterou pak využijete i po porodu.

Něco navíc

U klasického spodního prádla to nekončí. Co takhle vyzkoušet bezešvý těhotenský top? Teď na zimu se výborně hodí jako spodní vrstva pod tričko, ale ani v teplejším počasí není k zahození. Díky speciálně tvarované zadní části totiž dokáže rovnoměrně rozložit tlak rostoucího bříška a ulevit tak od bolesti zad. A jestli patříte mezi milovnice šatů a sukní, které jsou v období těhotenství obzvlášť pohodlná záležitost, pak vám možná padnou do oka těhotenské legíny s podpůrným pasem. Kromě varianty pod sukní, se dají nosit i jen tak jako pohodlné domácí kalhoty nebo jako vrstva navíc pod oteplováky, v případě, že i navzdory rostoucímu pupku teď v zimě rády vycházkujete.


Pokud vás zajímá kompletní nabídka těhotenského prádla, tak nakoukněte sem.


Zdroj fotografií: Depositphotos.com