Děti interaktivní hračky milují. Často sice bývají tématem pro bouřlivou diskuzi, ale pokud je kombinujete s klasickými, neinteraktivními hračkami, pak nevidíme důvod, proč je dětem nepořídit. Naopak, v dnešní technologicky vyspělé době jsou dobrou průpravou do jejich budoucího života. Dnešní článek proto budeme věnovat právě jim.

Malý objevitel

Seznamování s novou interaktivní hračkou je velká zábava. A to jak pro dítě, tak pro rodiče. Když sledujete svého prcka, jak objevuje všechny funkce a aktivity, které mu hračka nabízí, uvidíte, jakou z toho má radost. Pro dítě, které se doteď s ničím takovým nesetkalo, je to skvělá zkušenost. Zjišťuje, že cokoliv udělá, vyvolá nějakou zajímavou reakci. Interaktivní hračky jsou proto výborným nástrojem právě k pochopení vztahu příčina – následek.

Zábava až na prvním místě

Interaktivní hračky jsou každopádně hodně efektní. Melodické písničky, zábavné říkanky, barevná světýlka. Možná vaše dítko přistihnete, jak se pohupuje do rytmu hudby, nebo jak nadšeně tleská a raduje se. Výrobci se samozřejmě snaží udělat tyto hračky co nejlíbivější a my ze zkušenosti můžeme potvrdit, že se jim to daří. A vlastně na tom není nic špatného. Pro dítě představují interaktivní hračky nový rozměr zábavy a pomáhají mu poznávat rozmanitost světa kolem. Náš favorit je toto interaktivní odrážedlo, které dítěti nabízí kromě interaktivní zábavy i fyzickou aktivitu.

Učení bez mučení

Interaktivní hračky mívají hodně často i edukativní charakter. Vaše dítě se tak nenásilnou formou naučí třeba zvířecí zvuky, barvy nebo jednoduché počty. Součástí interaktivních hraček bývají i různé vkládačky a prostrkávačky, které podporují logické myšlení dítěte. Některé interaktivní hračky jsou k dostání dokonce v kombinaci s chodítkem, takže kromě hry a zábavy si dítko může střihnout i túru po bytě. Na trhu je jich široká nabídka, takže je jen na vás, jakou kombinaci funkcí a aktivit vyberete.

Chvilka klidu

Nemůžeme opomenout zmínit taky hlavní benefit pro rodiče. Interaktivní hračka je příslibem chvíle klidu. Dítko se s ní dokáže na nějakou dobu samo zabavit a vy si tak můžete dát nohy nahoru a odpočívat.

Na férovku

Abychom byli fér, zmíníme taky odvrácenou stranu interaktivní zábavy. Dítěti je určitě záhodno pořídit i zásobu neinteraktivních hraček, kterým by se během dne mělo taky dostatečně věnovat. Zkrátka proto, aby se umělo zabavit i vlastní fantazií. Takže po očku sledujte dobu, jakou vaše dítě s interaktivními hračkami tráví, a pokud se vám zdá dlouhá, jednoduše dejte interaktivní hračky na pár dní stranou. Pokud to zanedbáte, vychováte malého človíčka, který sám se sebou nebude umět trávit čas. A to přece nechcete.

Kromě toho, pokud se rozhodnete domů pořídit interaktivní hračku, připravte se na to, že nejspíš bude vydávat nějaké zvuky. To jen tak na okraj, aby nedošlo k mýlce a vy jste si pak netrhali vlasy, co že to pořád musíte poslouchat. Jakmile totiž takovou hračku dítěti dáte do ruky, těžko mu pravděpodobně budete vysvětlovat, že s ní nesmí dělat hluk. I na to výrobci ale mysleli a dají se sehnat taky hračky, které mají dva stupně hlasitosti.

Zní to skvěle, že? Tak pojďte vašemu prckovi taky jednu pořídit. Přejděte na naši nabídku interaktivních hraček.

Hledáte ještě nějakou další hračkovou inspiraci? Přeskočte na článek, ve kterém jsme se věnovali hračkám do vody. Nebo si rozšiřte obzory o naučné hračky.



Zdroj fotografií: Depositphotos.com