Společné stolování má spoustu výhod. Děti při něm okoukávají vaše jídelní a stolovací návyky, seznamují se s novými potravinami a chutěmi a to vše ve vaší blízkosti. Pokud se nemůžete dočkat společných snídaní, obědů a večeří, pořiďte si jídelní židličku co nejdřív. Zvolte takovou, která poroste spolu s vaším miminkem. Na co si při výběru dát pozor?

Když miminko ještě nesedí

Polohovatelná židlička Ivolia

První příkrmy dnes maminky servírují svým dětem okolo 5. měsíce. Tedy v době, kdy ještě samostatně nesedí, a nesmí proto sedět ani v židličce. Pokud ale i přesto toužíte mít miminko u stolu, podívejte se po židličkách, které lze polohovat až téměř do lehu. Miminko si tak bude užívat společnosti rodiny a zároveň bude v ergonomické, neškodlivé poloze. V těchto židličkách se kojencům většinou moc líbí, protože mají krásný výhled na celou domácnost. Doporučujeme například polohovatelnou, rostoucí židličku Ivolia

Roste spolu s dítětem

Jídelní židlička je věcí, kterou budete využívat poměrně dlouho. Pokud chcete vystačit pouze s jedním modelem, zaměřte se na to, aby se židlička dokázala přizpůsobit tomu, jak děťátko poroste. Odborníkem na rostoucí židličky je například značka Stokke. Její model Tripp Trapp patří k nejoblíbenějším na trhu právě proto, že pomocí jednoduchých úprav vydrží dítku od narození až do dospělosti. Má totiž nosnost až 110 Kg. Jídelní židlička Monti

Velkou výhodou jídelních židliček je, když se dá nastavit výška sedátka, abyste ji mohli přistavit k jakémukoliv stolu. Pokud nemáte příliš velkou jídelnu a židlička by vám mohla překážet. Sáhněte po židličkách jako je Monti, kterou lze snadno složit a rozložit. Monti získala od spotřebitelského magazínu dTest ocenění “Výhodný nákup”. To znamená, že za nízkou cenu dostanete velmi kvalitní a funkční produkt. Více o židličce najdete ve videu na našem YouTube kanálu.

Snadná údržba

Začátky samostatného stolování bývají pro pořádkumilovné maminky krušné. Abyste si ušetřili práci i nervy, hledejte židličky, které mají snadno oddělatelný pultík, který lze mýt v myčce na nádobí. Zaměřte se také na materiály Jídelní židlička Dolcesedátka. Je velkou výhodou, když jdou snadno setřít hadříkem a nemusí se po každém jídle prát. 

Jídelní židličku budete používat několikrát denně. Stane se nepřehlédnutelným komponentem ve vaší domácnosti. Výrobci dnes proto už naštěstí kladou velký důraz také na jejich design. Mezi oblíbené designovky patří například židlička Dolce. Až z ní malý strávník vyroste, můžete z ní snadno udělat dětské křesílko.

Tipy, podle čeho vybírat jídelní židličku už máte. Přečtěte si na našem blogu, jak a kdy můžete začít servírovat první příkrmy.