Naše miminka samozřejmě nejvíc touží po maminčině náruči. Pokud ale vy nebo další rodinní příslušníci neodoláte, a přesto se rozhodnete vašemu drobečkovi pořídit pár dárků, podívejte se na naše tipy. Vybrali jsme takové dárečky, které miminka nejen zabaví, ale pomáhají také s jejich rozvojem. V článku najdete také pár vychytávek, které ocení jak děti, tak rodiče.

Noční světlo Shnuggle

PRO KLIDNÝ SPÁNEK MIMINKA

Další možností je plyšový usínáček, který vydává nejenom tlumené světlo, ale také relaxační zvuky tzv. bílý šum připomínající dětem podmínky, jaké měly ještě v bříšku.Je běžné, že některá miminka se bojí tmy. Jakmile je dáte do postýlky a zhasnete světlo, nastane křik, který někdy končí až nad ránem. To můžete vyřešit pomocí nočního světýlka, které miminku poskytne jistotu. Noční světýlka se dávají nejčastěji do zásuvky a vytvoří příjemné tlumené svě

tlo a bezpečnou atmosféru, ve které dítě lépe usne. Oblíbeným řešením jsou plyšová zvířátka s projektorem, které promítá světýlka na strop, nebo Shnuggle světýlko.


PRO ZÁBAVU BĚHEM DNE

Hrací deka Baby Fehn

Skvělou volbou je i aktivity hrací deka s hrazdičkou. Ta dokáže děti zabavit i na desítky minut. Pod aktivity dečku je vhodné pořídit izolovanou, protiskluzovou podložku, na které se děti později snadněji učí lézt.Novorozenci mohou vidět objekty ve vzdálenosti 20 – 30 cm ihned po narození. Pokud tedy vybíráte pod stromeček první hračku, zaměřte se na takové, které budou dostatečně stimulovat smysly a správný vývoj miminka. Ideální jsou hračky z měkkých, plyšových materiálů. Nejmenší miminka zaujmou takoví plyšáci, kteří mají navíc v sobě chrastítko nebo jsou doplněná šustivým materiálem.

Vedle určitě nešlápnete ani s roztomilým dětským kolotočem. Výhodou je, když ho lze zavěsit jak nad postýlku, tak i na lehačku.

Lehačka Baby Björn


VYCHYTÁVKY, KTERÉ USNADNÍ PÉČI O MIMINKO

Při výběru dárku pro nejmenší členy rodiny můžete sáhnout i po něčem, co usnadní rodičům každodenní péči o miminko. Pokud však plánujete větší dárek, jakým může být nový kočárek či autosedačka, vždy se raději poraďte s obdarovávaným.

LEHAČKY A HOUPAČKY

Mnoha maminkami ověřeným pomocníkem je pak houpátko Rockit. Rockit se připevní na kočárek a následně si maminka může dát v klidu kávu nebo čaj, protože Rockit za ní bude houpat kočárkem přesně v takové intenzitě, jakou má miminko rádo.Praktickým pomocníkem může být také ergonomická lehačka. Ta může sloužit jako místo na odpočinek, spánek i na hraní. Některé modely děti rozhoupají pohyby svými těla, jiné je houpají pomocí elektrického pohonu. Pokročilé modely disponují i různými uklidňujícími melodiemi, které napomáhají dítěti usnout.

Seznam dalších dárků naleznete na naší vánoční podstránce.