Ve chvíli, kdy se miminko poprvé posadí, nebude mu už stačit koukat v leže z korbičky na nebe. Bude chtít objevovat svět. A to je ten pravý čas pořídit sportovní kočárek. Budete ho používat i několik let, proto si přečtěte naše rady, jak vybrat ten správný.

Lehký a skladný

Až dítko začne chodit, připravte se na pořádnou posilovnu. Na procházkách budete poponášet nejen dítě, ale také hračky a další nezbytnosti. Je proto výhodou, když máte s sebou pomocníka v podobě lehkého kočárku, který navíc hodně uveze. Ideální váha sportovního kočárku je do 10 Kg. Pokud často cestujete autem, zaměřte se také na to, aby se dal složit do kompaktního rozměru. Mezi velmi lehké kočárky se řadí například FUSION 2, který váží jen 8,2 Kg.

Otočné sezení

Děti hlavně ze začátku váhají, zda chtějí raději objevovat okolí nebo být v kontaktu s maminkou. Abyste dokázali vyhovět jejich přáním a potřebám, podívejte se po sportovním kočárku s otočným sezením. Důležité je, aby sedačka měla polohovatelnou opěrku na záda i nohy. Jedině tak si malí dobrodruzi v kočárku pohodlně zdřímnou. Otočnou, polohovatelnou sedačku s měkoučkým polstrováním má například kočárek ZOPA MOVE. Ten má navíc velká, kvalitní kola, která jsou další nezbytností pro kvalitní jízdu.

Kvalitní kola

Kromě velikosti se u kol zaměřte také na materiál. Dnes již neplatí, že nejlepší jsou nafukovací. Stejně dobře poslouží i kola se speciální pěnovou výplní. Dostatečně dlouhá stříška Počasí je vždy nevyzpytatelné. Před sluncem, větrem a částečně i před deštěm děti dokáže ochránit stříška. Ideální je, když ji lze prodloužit tak, že schová téměř celou sedačku. V létě pak děti během odpočinku ocení větrací okénko.

Golfáč vs. sportovní kočárek

Sportovní kočárky by měly mít robustnější konstrukci, která musí vydržet časté používání. Pokud hledáte kočárek na občasné ježdění, který budete mít vždy po ruce. Vyplatí se pořídit tzv. golfáč. Lehčí kočárek totiž neexistuje. Je ideální na cestování. Zaměřte se ale na to, aby i tento druh kočárku měl polohovatelnou zádovou opěrku jako má tento propracovaný golfáč MICRA.