Čím se řídit při výběru tříkolky

Když hledáte tříkolku pro své dítě, je důležité zvážit několik faktorů, aby se zajistilo, že bude bezpečná a vhodná pro jeho potřeby. Zde je pár věcí, které byste měli zvážit:

1. Věk dítěte

Když vybíráte tříkolku, musíte mít na paměti věk vašeho dítěte. Existují různé typy tříkolek pro různé věkové skupiny. Například malá tříkolka je vhodná pro děti od 1 do 3 let, zatímco větší tříkolky jsou vhodné pro děti ve věku 3 až 5 let.

2. Velikosti kol

Velikost kol je dalším faktorem, který byste měli zvážit. V zásadě platí, že menší kola jsou vhodná pro menší děti, zatímco větší kola jsou vhodná pro starší děti. Menší kola jsou stabilnější, zatímco větší kola jsou vyvinuté pro rychlejší jízdu.

3. Váha tříkolky

Váha tříkolky je také důležitým faktorem, který byste měli zvážit. Pokud je tříkolka příliš těžká, vaše dítě s ní bude těžko manipulovat a bude mít problémy s řízením. Na druhé straně příliš lehká tříkolka může být nestabilní, což znamená větší riziko pádu.

Perfektní tříkolka pro děti

Nejen, že tříkolky podporují fyzickou aktivitu, ale také umožňují dětem naučit se udržovat rovnováhu a řídit kolo. Jednou z nejvýznamnějších výhod tříkolek je, že dětem poskytují bezpečný způsob, jak poznávat okolí. Mnoho tříkolek se dodává s bezpečnými, robustními rámy a snadno uchopitelnými řídítky, díky nimž jsou stabilní a usnadní dětem jejich řízení.

Tříkolky pro děti přicházejí v různých provedeních a stylech, které uspokojí jedinečné zájmy a preference každého dítěte. Některé jsou dodávány s košíky, zvonky a fáborky, které dětem umožňují přizpůsobit si své vozítko a vytvořit si tak příjemný a nápaditý herní zážitek.

Mnoho tříkolek je také vybaveno nastavitelnými sedadly a řídítky, což umožňuje je používat roky, jak děti rostou a vyvíjejí se. Tato funkce dělá z tříkolek rozumnou investici, protože mohou dětem poskytnout mnoho hodin zábavy a cvičení, než budou připraveny přejít na dvoukolové kolo. Celkově jsou tříkolky výbornou hračkou pro děti všech věkových kategorií.

Průvodce výběrem správné tříkolky

Rostoucí tříkolka

Jednoduchými úpravami tříkolku přizpůsobíte potřebám a schopnostem vašeho rostoucího dítěte. Tříkolka LIKI od Doona je navržena tak, aby rostla s dítětem a je vhodná pro děti od 10 měsíců do 3 let. Navíc je vyráběna v i luxusních edicích pro rodiče, kteří si potrpí na design.

rostoucí tříkolka

Variabilní tříkolka

Variabilní tříkolky mají úžasnou schopnost možnosti využití více způsoby. Například City Trike od ZOPA lze nastavit jako tříkolka:

se stříškou/ bez stříšky
s vodící tyčí/bez vodící tyče
s hrazdou/ bez hrazdy
základní tříkolka
Variabilní tříkolky jsou tedy perfektní volbou pro rodiče, kdo si zakládají na praktičnosti a maximálním využití produktu.

tříkolka s vodicí tyčí

Odrážedlo

Dalo by se říct, že jde o malé kolo bez pedálů, a proto je perfektní k prvnímu poznávání jízdy na kole, dítě se cítí bezpečně a pohodlně, jelikož se kdykoliv může nožičkami dotknout země.

Kvalitní odrážedlo

FIRST BIKE je značka specializující se na odrážedla. Své produkty navrhují v Německu a nabízí širokou škálu kvalitních a krásných odrážedel. Například odrážedlo Cross, které má velká kola s crossovým vzorkem i pro off-road terén.

kvalitní tříkolka

Levné odrážedlo

Velmi dostupná, a přitom kvalitní odrážedla jsou k dostání od značky ZOPA například - odrážedlo Zooter, které má konstrukci z kvalitního rámu, a tak odvozí i více generací dětí.

levná tříkolka