Je hezké, když rodina může trávit čas spolu doma. Když je těch společných chvil v uzavřeném prostoru až moc, děti zatouží pořádně se vydovádět. Pro tyto případy je fajn mít po ruce pár pomocníků, kteří je dokážou zabavit. Ideální jsou hračky, které při hře rozvíjí schopnosti a dovednosti děťátka a zabaví větší i menší rošťáky. Jaké to jsou?

Hračky od narození

Praktická, veselá podložka

 Ať už se dítě pokouší o lezení po čtyřech nebo trénuje první krůčky, veškeré pohybové aktivity mu usnadní protiskluzová podložka. Vybírejte takovou, která má snadno omyvatelný povrch. Podložka se totiž stane základnou všech dětských her. Veselé barevné obrázky motivují malé “lezce” k pohybu, starší děti zapojí obrázková zvířátka do svých promyšlených her. Kvalitní podložky jako je například Zopa PLAY navíc slouží jako izolační vrstva, která chrání děti před nachlazením. 

Plyšové zvířátko s projektorem

Pro miminka je důležitější než všechny hračky přítomnost maminky. Pokud si ale maminka potřebuje na chvilku odběhnout nebo potřebuje pomoc s uspáváním, může ji zaskočit plyšový kamarád se zabudovaným projektorem od Zopy. Ten dokáže proměnit temný strop v dětském pokojíčku v hvězdnou oblohu. Pokud by ani hvězdné nebe nestačilo ke klidnému usínání, zvířátka dětem zahrají líbivé melodie nebo napodobí příjemné zvuky přírody jako je štěbetání ptáčků. Nejmenší miminka ocení zvuk připomínající tlukot srdce tak, jak ho slyšely v bříšku u maminky.

Hračky od 1 roku

Odrážedlo s tichými koly

Někdy je potřeba děti trochu utahat. Zaručeným receptem je dovádění na odrážedle. Na doma doporučujeme pořídit odrážedlo s tichými, gumovými koly jako má například  ZOOTER. Děti budou dovádět a vy si budete moci v klidu oddechnout. Gumová kola pak děti ocení i venku v terénu.

Pexeso 

Možná to bude překvapením, ale už děti okolo jednoho roku se dokáží skvěle zabavit s pexeso kartičkami. Samozřejmě nečekejte, že se hned pustíte do hledání dvojiček. Děti se ale díky barevným obrázkům na kartičkách naučí poznávat zvířátka, postupně můžete začít hledat dvojičky a ještě později dojde i na klasická pexesácké pravidla. 

Rozvíjí jemnou motoriku

Nejen kluci si zamilují hru s dřevěnými autíčky a garáží Little Dutch. Děti trénují fantazii u vymýšlení hry a zároveň při ovládání autíček trénují jemnou motoriku.

 

Do skrýše

 I děti mají občas potřeba mít svůj vlastní prostor, kde se mohou schovat před rodiči a okolím. Dopřeje jim ho například teepee stan. Kromě 

 schovky skvěle poslouží i při dalších, akčních hrách. Děti ho využijí doma i venku.

 

Hračky od 2 let

Kuchyňka a dílnička

Děti okolo dvou let věku chtějí neustále napodobovat činnosti svých dospělých vzorů. To jim umožní hračky značky Tiamo, které dokonale napodobují náčiní a nářadí pro dospělé, ale zároveň jsou maximálně bezpečné. Dřevěná kuchyňka nebo ponk s nářadím patří mezi nejoblíbenější. Budete překvapení, na jak dlouho se s nimi děti dokáží zabavit. 

Hračky pro děti bychom měly, přemýšlíte, jaký dárek by potěšil maminku? Inspiraci na dárky pro nastávající a novopečené maminky najdete zde.