Cestování s malými dětmi je vždy oříšek, zvláště pokud jsou neposedné a nevydrží chvíli v klidu, což jsou asi všechny děti ???? Jak tedy dítě v autě zabavit, aby společnou cestu na dovolenou zvládnout v klidu a v pohodě?

Interaktivní hračky Baby Fehn do autosedačky

Zábava v autě pro miminka

Cestování v zimě je náročnější než v teplejších měsících. Ještě, než se totiž vydáte na cestu, je potřeba dítě do auta správně obléknout. Pokud oblečení vrstvíte, ujistěte se, že miminku nebude v autě ani zima, ale ani teplo. Přehřátí je pro děti totiž stejně škodlivé jako nachlazení. Nezapomeňte, že do autosedačky dítě vždy připoutáváme bez bundy. Jen tak lze totiž zajistit maximální bezpečnost v případě nehody. Do auta také můžete vzít hřejivou deku nebo přímo fusak do autosedačky.

Malá miminka se neumí zabavit sama na dlouhou chvíli. Zvažte proto, zda s dítětem nesedět na zadním sedadle. Jednak k němu budete mít lepší přístup než z předního sedadla a s vaším blízkým kontaktem se bude cítit mnohem lépe. Malé miminko zaujme všechno. Ideálním společníkem do auta tak může být plyšák, kousátko nebo chrastítko nebo obyčejné křupky. Pokud máte zkušenost, že dítěti nevadí spánek v autě, zkuste naplánovat cestu na dobu, kdy chodí spát.

Zábava v autě pro batolata

Se staršími dětmi je to trochu složitější, avšak zase máte více možností. Mnoho dětí baví dlouhé hodiny koukat z okna, jak ubíhá krajina. Jiné se spolehlivě zabaví tabletem s puštěnou pohádkou. Jiné mohou zaujmout dřevěné či interaktivní hračky. Se staršími dětmi si také můžete zahrát v autě různé hry - například kolik černých aut po cestě uvidí. Doporučujeme také pořídit organizér na sedadlo. Zajistíte tak, že se v autě nebudou volně povalovat lahve, hračky či jiné předměty, které mohou být v případě nehody nebezpečné. Starší děti si pak mohou z organizéru pohodlně vytáhnout vše, co budou po cestě potřebovat.

Skvělou hračkou do auta je pak interaktivní volant nebo knížka.Organizér do auta Zopa

Správná autosedačka

Aby bylo dítě během cesty klidné, potřebuje se v autě cítit pohodlně. Důkladně proto vybírejte autosedačku. Dítě by ji mělo mít akorát, ani malou, ani příliš velkou. S výběrem té ideální vám rádi pomůžeme v našich prodejnách.

Cesta v klidu

Pokud se dítě snažíte všelijak zabavit, ale je znuděné či přetažené, doporučujeme naplánovat na trase krátké zastávky. S malými dětmi se můžete ve sněhu projet kočárkem nebo je chvilku nosit v nosítku, starší se sami protáhnou a upustí tak alespoň trochu nakumulované energie. Také nezapomeňte na svačinku. Jídlo dokáže děti zabavit na dlouhou dobu.

Šťastnou cestu.

Další články o zimních výletech s dětmi najdete zde.