První návštěva veřejného bazénu není důvod k panice. Když se budete držet našich rad a doporučení, garantujeme vám, že si to u bazénu naplno užijete. Co nezapomenout, čemu se vyhnout a s čím počítat se dozvíte v našem článku.

Bazénové minimum

Úplný základ, bez kterého se v bazénu neobejdete, jsou plavky, osuška a sprchový gel, který pak využijete po koupání. Pokud plánujete výlet do venkovního bazénu, pak ještě přibalte dětský opalovací krém a pokrývku hlavy.

Co se týká výběru plavek pro nejmenší děti, máte dvě možnosti. Můžete používat jednorázové plavací kalhotky, které se vzhledově podobají klasickým jednorázovým plenám nebo koupit dětské plavky. Při výběru klasických trvanlivých” plavek dbejte hlavně na to, aby byly z vodonepropustného materiálu a také, aby měly dostatečně těsně obepínající lemy kolem stehýnek a pasu. V opačném případě se vám může stát, že vás s plavečkami do bazénu nepustí.

Něco navíc

Plavání a pobyt ve vodě je zábava sama o sobě. Když ale přikoupíte tu správnou koupací výbavičku, vaše dítě už nebude chtít z bazénu nikdy vylézt. Mohly by se vám hodit třeba rukávky, nafukovací kruh, pěnové doplňky, balón, stříkací pistole nebo plavecké brýle. Ne všude a za každých okolností je ale budete moci využít. Respektujte aktuální situaci v bazénu, ať nedojde ke zbytečným konfliktům.

Náš tip: V jednoduchosti je krása. Vemte si s sebou k vodě obyčejné kelímky. Přelévání a přenášení vody děti dokáže zabavit na pěkně dlouho.

Zábava na břehu

Pokud si nejdete jen cíleně na hodinku zaplavat, ale chystáte se u bazénu nebo na koupališti strávit třeba celé odpoledne, myslete i na to, jak zabavíte děti, pokud zrovna nebudou ve vodě. Pro tuto příležitost se výborně hodí pexeso, karty, dětské časopisy nebo oblíbené knížky. A co s těmi nejmladšími plavci? Ty prostě nechte, ať si s sebou vezmou svoji oblíbenou hračku.

Na co dát při výběru bazénu pozor

Předtím, než si naplánujete výlet ke konkrétnímu bazénu, je dobré navštívit jejich webovky, zjistit si pár základních informací a porovnat je s vašimi požadavky. Jak hluboký je bazén? Je v areálu i dětské brouzdaliště? Jakou teplotu má voda? Mají tam zázemí pro matky s dětmi? Dá se tam koupit něco k jídlu a pití? A nezapomeňte mrknout i na návštěvnické recenze a postřehy. Tam většinou najdete rady ze všech nejcennější.

Při výběru venkovního koupaliště se zaměřte třeba na to, zda je kolem bazénu dostatek stinných míst.

Vše potřebné pro spokojené plavce najdete v naší kategorii Plavání.

Přečtěte si i další články z našeho seriálu Poprvé:

Poprvé: Když se dítě poprvé vzteká, co dělat?

Poprvé: Jak změřit teplotu a jaké jsou druhy teploměrů

Poprvé: Jak naučit dítě spát v postýlce


Zdroj obrázku: Depositphotos.com