Moravskoslezský kraj je obklopený beskydskými horami a kopci. Vyjít si na některý z vrcholků nemusí být vždy náročným sportovním výkonem, výstup se dá často v pohodě zvládnout i s kočárkem. Přečtěte si, kam v Moravskoslezském kraji vyrazit na procházku s kočárkem. V článku najdete tipy na horské i městské výlety.

Za bohem hojnosti na Pustevny - Návštěva Pusteven je nádherným zážitkem pro celou rodinu. S kočárkem doporučujeme nenáročnou, hřebenovou trasu od Jurkovičových chat k soše Radegasta, boha hojnosti, případně až ke kapličce Cyrila a Metoděje. Asi 8 km trasu (ke kapličce a zpět) si užijí děti i rodiče. Rodiče se budou kochat nádhernými výhledy a děti zabaví jednotlivá zastavení na naučné stezce. Do výchozího bodu sedla Pustevny pohodlně vyjedete autem z Prostřední Bečvy nebo můžete jet lanovkou z Trojanovic.

Vyvalit se do trávy na Solárku - Asi hodinovou procházku po vrstevnicích z obce Pstruží (nedaleko Frýdlantu nad Ostravicí) na jeden z menších vrcholů masívu Ondřejník na Solárku zvládne opravdu každý. Celá trasa vede po asfaltové silnici, výlet zvládnete i s městským kočárkem. Na vrcholku vás kromě výhledů na Lysou horu a okolní kopce čeká posezení na rozlehlé louce, kde se dá vymyslet spoustu zábavy pro děti. Pokud raději než v trávě, sedíte u dobrého jídla v restauraci, na vrcholku vás čeká restaurace s občerstvením.

Procházka s koupáním podél řeky Ostravice - Pokud se vám zrovna nechce do kopců, vyražte s kočárkem na procházku podél řeky Ostravice po nové cyklostezce. Ta vede z centra Ostravy až do Frýdku - Místku. Pokud jste fanoušci inline bruslení, vyražte na bruslích. V letních měsících oceníte možnost se během cesty zchladit v řece.

Za dřevěnými mužíky na Soláň - S kočárkem si užijete také výlet od dřevěné zvonice nedaleko Horského hotelu Čarták po naučné trase až k hotelu Soláň. Během cesty budete potkávat dřevěné sochy znázorňující život v této oblasti. Naučná stezka má celkem deset zastavení a na každém si přečtete zajímavou pověst. Díky příběhům tak cesta uteče cobydup. Celá trasa má přibližně osm kilometrů.

Abyste si vy i děti výlety do přírody pořádně užili, pořiďte si kvalitní kočárek. Chcete vědět, jak ho vybrat?

A kam vyrážíte s kočárkem na výlety v Moravskoslezském kraji vy?