Výletování s malými dětmi má určitá specifika. Jedním z nich je i to, že při plánování výletu už není nejzásadnější otázkou kdy a kam vyrazit, ale především to, co si s sebou na výlet zabalit. Taková zapomenutá náhradní plínka umí pěkně zkazit den. Dali jsme pro vás dohromady seznam věcí, které byste doma rozhodně neměli zapomenout.

Přebalování

Pokud stále ještě nosíte plíny, rozhodně nezapomeňte zabalit celou přebalovací výbavičku. Vemte s sebou cestovní přebalovací podložku, vlhčené ubrousky a náhradní pleny. Pokud používáte látkové pleny, přibalte i nepromokavý pytlík na špinavé kousky.

Jídlo a pitný režim

Hladoví výletníci jsou nešťastní výletníci. Jídla i pití proto raději vždycky přibalte o trochu víc, než si myslíte, že budete potřebovat. Na čerstvém vzduchu přece jenom rychleji vyhládne. A určitě je lepší, pokud si domů přinesete nějaké přebytky, než když se budete vracet žízniví a s kručícími žaludky.

Kromě samotných potravin a nápojů si nachystejte i všechno potřebné jídelní příslušenství. Lžičky, vidličky, mističky, bryndáček a ubrousky. Na delší výlety pak určitě oceníte i praktické termonádoby, které udrží požadovanou teplotu jídla i pití (ať už v létě nebo v zimě).

Náhradní oblečení

Zkušené maminky už ví, že bez náhradního oblečení se nevychází z domu. Náhradní svršky jsou něco, co byste měli mít vždy u sebe, bez ohledu na to, kam máte s prckem zrovna namířeno. I když máte pocit, že zrovna dnes to fakt nemá kam uhnout, je to jen iluze. Děti si totiž pokaždé něco vymyslí a my rodiče se pak nestačíme divit.

Svou roli hraje i roční období a aktuální počasí. Pokud je podzim a deštivo, je pravděpodobnost převlíkačky vyšší než v parném létě. Zároveň v teplém počasí není zmáčený úbor dítěte taková trága jako v zimě. Supermatky s sebou nosí i náhradní obutí. Není to nutnost, ale když to kočár uveze, tak zas proč ne.

Kromě náhradního oblečení se v chladnějším počasí hodí přibalit i nějaké ty vrstvy navíc. Předpověď počasí nemusí být stoprocentní a kolikrát stačí, aby se sluníčko schovalo za mraky a teplota výrazně klesne.

Pokud potřebujete nějaké oblečení dokoupit, mrkněte, co máme skladem -->

Doplňky ke kočáru

Nejspíš jste si ke kočárku pořídili i pláštěnku, slunečník nebo síťku proti hmyzu. Pokud je standardně nevozíte všude s sebou, celodenní výlety jsou určitě výborná příležitost tyhle doplňky ke kočáru trochu provětrat. V zimě pak nezapomeňte zateplený rukávník a celoročně se na cesty hodí i držák na pití. Ať už na maminčinu kávu nebo na flašku pro prcka, která je tak pěkně pořád po ruce.

Cestovní zábava

I když je výlet sám o sobě skvělou zábavou, někdy je potřeba dítě zabavit ještě trochu jinak. Ať už je to občerstvovací pauza v restauraci, dlouhé čekání na autobus nebo čtvrthodinová schovka před letním deštíkem, vždycky je lepší, když to zvládnete bez unuděného vzteklého mrňouse. Proto s sebou vezměte i oblíbenou hračku.

Nezbytné drobnosti

Nakonec přibalte i papírové kapesníčky, dezinfekci, dětské náplasti, kšiltovku nebo sluneční brýle a pár látkových plen pro strýčka příhodu.

Kam s tím?

Zbývá vyřešit poslední věc, a sice kam s tím? Vyřešte to prostornou přebalovací taškou na kočárek nebo pohodlným batohem. Těžší věci uložte do podvozku kočárku a něco můžete naložit na záda i prckovi. Pořiďte mu parádní dětský batůžek, který nebude chtít sundat.

Přejít na nabídku přebalovacích tašek, organizérů a batůžků -->

A co s sebou nikdy nezapomenete vzít na výlet vy? Dejte nám vědět do komentářů.


Zdroj fotografií: Depositphotos.com