Ovoce k snídani je skvělá volba. Dodá dětskému tělíčku potřebnou energii a obsahuje i důležité vitamíny. Ne vždy je ale ráno čas loupat a krájet čerstvé ovoce a ne vždy s ním u dětí zabodujete. A právě tehdy přichází na řadu ovocné pyré. Hotové bez práce, prakticky zabalené, výživné a chutné. Nechte se inspirovat našimi čtyřmi tipy, jak dětem ovocné pyré do snídaně zakomponovat.

Jak snídat?

Snídaně dělá den. Proto si na ní dejte záležet. A obzvlášť, když ji připravujete pro vaše děti.  Snídaně by měla být výživná, nutričně vyvážená a především chutná. Vyvarujte se přemíry tuků a jednoduchých cukrů a naopak nezapomeňte na kvalitní sacharidy a mléčné výrobky. Nesklouzněte ke stereotypu a střídejte různé druhy snídaní. Jedině tak zajistíte dítěti pestrou a zdravou stravu.

Jogurt s ovocným pyré

Ochucené ovocné jogurty většinou obsahují pěknou nálož cukru a ovoce aby v nich člověk pohledal. Když smícháte bílý jogurt s ovocem sami, budete přesně vědět, co jíte. A právě pro přípravu takového domácího ovocného jogurtu se výborně hodí ovocné pyré. Má totiž tu správnou konzistenci, která se s jogurtem snadno promíchá a ochutí ho hezky rovnoměrně

Naše oblíbená kombinace je bílý řecký jogurt a do toho 100% mangové pyré. Znáte? Zkuste! Na závěr můžete takto připravený jogurt ještě posypat vašimi oblíbenými cereáliemi.

Ovocná mléčná kaše

Ovocné pyré dodá i úplně obyčejné kaši ty správné grády. A je jedno, jestli snídáte krupičnou, ovesnou, pohankovou nebo jáhlovou. Ovoce se hodí do každé z nich. Zkuste oblíbenou kombinaci s jablkovo-hruškovým pyré a špetkou skořice.

Palačinky s tvarohovo-ovocnou náplní

Palačinky děti milují. Pokud máte ráno trochu času, určitě jim touhle královskou snídaní uděláte nesmírnou radost. A co do nich? Pokud se nespokojíte s klasickou Nutellou nebo marmeládou, ale chcete rafinovanější a hlavně zdravější alternativu, zkuste je naplnit tvarohem a trochou ovocného pyré. Výborně to hraje třeba s lesním ovocem nebo s čistým borůvkovým pyré. Podobně pak můžete ozdobit i lívance nebo vdolečky.

Jednoduše jako dezert

Ovocné pyré můžete servírovat i jako třešničku na dortu, takový snídaňový dezert ke snídani na slano. Jako základ snídaně připravte chleba s máslem a sýrem, rohlík s čerstvým sýrem a šunkou nebo cokoliv, co máte doma rádi. Jakmile bude mít prcek hotovo, potěšte ho sladkou ovocnou kapsičkou. Ovoce nebo zelenina by totiž měla být součástí každé snídaně.

Prohlédněte si naši kompletní nabídku ovocných pyré.

A jak nejraději snídáte ovocné pyré vy? Dejte nám vědět do komentářů a inspirujte tak ostatní maminky.

Máme pro vás ještě více nápadů na dětské vaření. Nedávno jsme dali dohromady seznam 10 nejoblíbenějších dětských jídel.


Zdroj obrázku: Depositphotos.com