Náš tříměsíční syn s námi najezdil už přes tři tisíce kilometrů. Jeho babička nedávno prohlásila, že během čtvrt roku byl na více místech než ona za celý život. Milujeme cestování, ale nechceme, aby jsme ho maličkému znepříjemnili. Snažíme se proto, aby se na každém místě mohl cítit jako doma. A kde se cítíte jako doma? Tam, kde máte svou postel. Na všechny naše cesty proto s sebou berem cestovní postýlku Zopa Yoga. Osvědčila se nám jako skvělý cestovatelský parťák.

Skládání postýlky Zopa Yoga

Cestování s miminkem je náročnější především z hlediska množství věcí, které potřebujete vzít s sebou. Oceňuji proto, že postýlka Zopa Yoga zabere ve složeném stavu opravdu minimum místa. Chce to ale trochu cviku a trpělivosti, aby se vám ji podařilo vměstnant do obdélníkového obalu o rozměru 74×64×124 cm. Pak se vám ale pohodlně vleze do kufru od jakéhokoliv auta.

Ono to skládání je u Zopa Yoga celkově oříšek :) Je to hrozně jednoduché. Postýlku se vám podaří složit během minuty, musíte ale vědět, jak na to. Při prvním skládání nám to tak zabralo asi hodinu. Už jsme si dokonce mysleli, že máme vadný, nesložitelný kus. Trik je pouze v tom, že dno postýlky nesmíte rozložit do finální podoby, musí zůstat jakoby trochu složené, jinak se vám nepodaří zafixovat boční stěny. Potom, co odhalíte tuto záhadu je to pak už ale vždy rychlovka.

Super polohování

Sbalená postýlka váží přibližně devět kilo, do batohu na přechod pohoří ji proto nesbalíte, ale z auta do hotelového pokoje ji unese každý. Nejtěžší na postýlce je bytelná konstrukce, myslím, že bez problému ustojí dovádění i větších dětí než našeho čtvrtročního mrňouse.

Co považuji za velikou výhodu, je možnost polohování matrace u postýlky. Ocení to hlavně rodiče malých dětí. Nemusí se totiž k dítěti během noci sklánět až k zemi, pohodlně ho mohou do postýlky uložit i vytáhnout. Ne všechny cestovní postýlky polohování mají. Bez něj bych postýlku už nekoupila. Po jednom týdnu na dovolené s postýlkou bez polohování mě pěkně bolela záda, dítě v nich navíc leží skoro na zemi.

Super jsou na postýlce také kolečka, která se dají dokonce i zabrzdit. V menších pokojích v penzionu jsme postýlku neustále přesouvali z místa na místo, abychom se do pokoje vměstnali.

Když jsem do postýlky ukládala naše mimčo poprvé, přemýšlela jsem, zda je pro něj dostatečně pohodlná matrace, která je součástí postýlky. Asi nebude nejvhodnější pro celoroční spaní, ale během dovolených si chlapeček ani jednou nestěžoval :) Útlocitnější maminky mohou na matraci dát ještě deku a na ní až položit miminko. Pak se bude děťátku spát jako doma ve vlastní postýlce.

Cestovní postýlka Zopa Yoga v bodech

Plusy:

  • rychlé skládání

  • ve složeném stavu zabere minimum místa

  • polohovatelná matrace

  • kolečka

  • bytelná konstrukce

Mínusy:

  • těžká na delší přenášení

Co by podle vás nemělo chybět u cestovních postýlek? Podělte se o názor v komentářích.
Maminka Michaela a syn Maxmilián