Na první pohled jde o hodně prostorný sportovní kočárek, který se díky úplnému sklopení dá používat už od narození. Náš dvouletý Martínek se do něj vejde úplně bez problémů a má všude okolo místa dost. U jiných kočárků měl hlavu pomalu ve stříšce a nohama přečuhoval, tady sedí krásně pohodlně, nikde do ničeho nezasahuje, nikde se nedotýká. Prostornost maximálně chválím, dovedu si představit v takovém kočárku vozit i starší dítě (ale současně doufám, že se bez kočárku sami brzy obejdeme :slight_smile: ). 

V diskuzích jsem četla stížnosti maminek, že opěrka nohou nedrží v polohování. Sama jsem s tím problém neměla, polohování vydrželo, i když si na ně Martínek párkrát vylezl a sedl si tam nebo přes něj vlezl do kočáru (mimochodem dítě si do kočárku v pohodě vleze samo, takže o starost míň :slight_smile: ). Pak už jsem tedy nožičky raději dávala automaticky po každé jízdě dolů, abychom opěrku nezničili. Zádová opěrka jde dát taky úplně do vodorovné polohy, takže na spaní nebo pro miminka super. Martínek ovšem spí radši v polosedu. :slight_smile:

U kočárků Britax mi obecně trochu vadí, že nejdou dát do úplného sedu, ve kterém Martínek velmi rád jezdí (úplně nejčastěji jezdí tzv. na tramvajáka :slight_smile: ).

Ale i s tím jsme si poradili, stačilo provléknout po opěrkou pásek a záda tak zvednout až do polohy, která Martínkovi vyhovovala. :slight_smile:

Velké pozitivum je i lehkost a skladnost kočárku. Skládá se suprově, zamáčknete jeden čudlík a pak jednou rukou složíte. Je to extrémně jednoduché, u jiných kočárků jsem nic takového nezažila. Navíc složený kočárek sám o sobě stojí, takže ho můžete prostě postavit a jít. Nemusíte ho pokládat. Úspora místa maximální. Snad jen jediná připomínka - kočárek se neskládá zvenku dovnitř jako jiné kočárky, ale jako by ven, takže se sedátko může snadno ušpinit od povrchu, na který kočárek pokládáte. My to vyřešili jednoduše, v autě vozíme prostěradlo, do kterého ho zabalíme, takže se nikde nic neušpiní.

Jestli se bojíte, že kolečka nezvládnou terén a kočárek se kvůli tomu bude špatně ovládat, můžu vás uklidnit. Ani na kočičích hlavách kolečka nehrkají a nezasekávají se. Jsou z gumy s pěnovou výplní, takže ani nehrozí píchnutí. Zadní kolečka jsou navíc dobře odpružená a přední jdou jedním tahem snadno zaaretovat. Já aretaci v podstatě nepoužívám, nepotřebuju to, ale i vyšší rychlost jsme v pohodě zvládali s otáčecími kolečky.

Skvělá je i stříška, která se dá velmi snadno měnit, takže můžete barevně ladit, a hlavně je opravdu velká a na dítě tak sluníčko nemusí vůbec svítit. Bonusem je okénko, kterým na dítě zezadu vidíte i při zatažené stříšce. Síťka je chytře černá, takže je skrz ni opravdu vidět. :slight_smile:

Kočárek má také docela velký úložný prostor, ať už jde o košík pod sedátkem, který je úplně dostačující a dobře přístupný, tak o velkou kapsu vzadu na stříšce. A co ještě oceníte, je nastavitelná rukojeť, takže kočárek může tlačit jak tatínek, tak třeba starší dítě.

Shrnutí? Kočárek je skvělý. Je kvalitní, prostorný, lehce se s ním manipuluje a je i maximálně skladný. Má pár nedostatků, ale jako všechno je i výběr kočárku o prioritách, a tento splní požadavky opravdu velké části maminek. Musím říct, že pokud někdy budeme mít třetí dítě, stoprocentně B-Motion 4+ pořídíme. :slight_smile:

Maminka Anička a syn Martíknek