I když v porodnici pěkných pár kilo necháte, ještě nějakou dobu potrvá, než se dostanete na svou původní váhu. Specifika poporodního cvičení jsme probírali nedávno v jiném článku. Dnes vám ale řekneme, jak se dá sportovat i s malým dítětem.

Chůze dělá divy

Nejzdravější a nejpřirozenější pohyb je chůze. A věřte, že s kočárkem se toho dá nachodit opravdu hodně. Naordinujte si každodenní procházku na čerstvém vzduchu a uvidíte, že výsledky se za chvíli dostaví. Pobyt na čerstvém vzduchu je navíc i tím nejlepším pro vašeho potomka.

Kromě procházky v okolí bydliště zkuste nahradit chůzí i jízdu autem nebo MHD. Pokud zrovna nikam nespěcháte, můžete prostě zkusit dojít pěšky všude tam, kam obvykle jezdíte. Ona ta chůze s jasným cílem má totiž taky svoje kouzlo.

Máte náladu na něco ostřejšího než jen pochůzky po rovinkách ve městě? Nechte kočár doma, nahoďte nosítko a můžete spolu s mrňousem vyrazit třeba na horskou túru.

Přivezli jste si zrovna domů čerstvé miminko? Přečtěte si, kdy s ním vlastně můžete poprvé vyrazit ven.

Kouzelný multifunkční vozík

S obyčejným kočárkem jste omezená víceméně na chůzi. Pokud vás ale svrbí nohy a toužíte se jednou za čas rozběhnout, nebo si zajezdit na inlinech, pořiďte si multifunkční vozík Thule. Velká kola, odpružená korbička a delší rukojeť jsou pro tyto druhy sportů ideální.

S rodinou na kole

Multifunkční vozíky se hodí i jako přívěsný vozík za kolo. Pokud tedy doma patříte mezi nadšené cyklisty, jsou vozíky Thule Chariot skvělým řešením, jak šlápnout do pedálů i s malým dítětem. Jinou variantou jsou cyklosedačky. Pokud je vám tento způsob přepravy dítěte na kole milejší, můžete rovnou mrknout na našeho průvodce výběrem cyklosedaček.

Baby-friendly sportoviště

Některá sportoviště mají dětský koutek a nabízí maminkám hlídání dětí během cvičení. Za to obrovský palec nahoru. Tak zkuste progooglit, jestli se taková služba náhodou nenabízí i ve vašem okolí. Stejně tak se dá chodit na skupinové lekce, které jsou přímo určené maminkám s dětmi. Tady ale počítejte s tím, že ze cvičení nejspíš nebudete odcházet s čistou hlavou. Budete totiž celou dobu koutkem oka sledovat, co mrňous zrovna dělá a musíte se bohužel připravit i na to, že lekce bude občas probíhat přerušovaně.



Zdroj fotografií: Depositphotos.com