Nastávající maminky mají většinou plnou hlavu miminka. Často tak zapomínají samy na sebe. Připomeňte jim milým dárkem pod stromečkem, že právě ony jsou v tuto chvíli těmi nejdůležitějšími osobami, které je potřeba hýčkat. Dárkem může být něco, co využijí buď přímo během těhotenství, usnadní jim to pobyt v porodnici, či co využijí, až se miminko narodí.

Kojící polštář Doomoo

Pro pohodlí a odpočinek nastávající maminky

Těhotenství je krásné, ale pro mnoho nastávajících maminek také náročné období. Je důležité hodně odpočívat a nabírat energii. Ideálním dárkem tak může být kojící polštář. Ten maminky využijí jak v těhotenství, tak po příchodu miminka na svět. V těhotenství jim pomůže nastavit si pohodlnější polohu pro spánek. Následně jim usnadní kojení miminka. Varujeme, že používání těhotenského polštáře je vysoce návykové :)

Velkou pomocí pro každodenní fungování může být také podpůrný těhotenský pás, který diskrétně podpoří záda a příjemně padne i pod přiléhavější oblečení. Páteř je v těhotenství extrémně namáhána a pás poskytne potřebnou oporu. Pásy jsou buď elastické či plně nastavitelné.

Skvělou vychytávkou je pak těhotenský pás do auta. Ten chrání miminko v případě nárazu a mamince zajišťuje na cestách větší pohodlí, protože ji bezpečnostní pás auta netlačí a bříško. 

Radost můžete udělat i netradičním dárkem, který sice nespadá do kategorie praktických věcí, umí však vykouzlit úsměv na tváři. Mexická bola je kovový náhrdelník s přívěskem, který spadá až na těhotenské bříško. Při pohybu bola vydává jemný cinkavý zvuk, který uklidňuje nenarozené miminko. Po porodu lze šperk zavěsit na postýlku či do kočárku, anebo jej dále nosit.

Pro zpříjemnění pobytu v porodnici

Dárky určené pro pobyt v porodnici nemusí být jen zcela praktické. Radost můžete udělat pohodlnou volnou košilí, ve které bude budoucí mamince v porodnici komfortně či měkkými papučemi. Mnoho žen v očekávání ale také ocení kvalitní kosmetickou sadu, která jim pomůže odstranit strie, popraskanou a zarudlou kůži či jim dokonale hydratuje namáhanou pokožku.

Pro nový přírůstek do rodiny

Většina budoucích maminek už má o výbavičce zcela jasnou a konkrétní představu. Určitě tedy pod stromeček nastávající mamince nenadělujte kočárek, autosedačku ani kolébku bez toho, abyste se s ní prvně poradili. Tyto nezbytnosti totiž nejsou nejlevnější a nemuseli byste se trefit budoucí mamince do noty.

Určitě ale nešlápnete vedle s originálními dupačkami či body, těch totiž není nikdy dost. Ocenění se jistě dočkáte i za dudlíky či kojenecké lahvičky. Pokud však chcete dát darem něco méně praktického, miminko určitě ocení drobné ozdoby do postýlky, plyšového muchláčka na usínání nebo populární roztomilá noční světla ve tvaru zvířátek, která pomáhají dětem rozptýlit strach ze tmy, a lépe tak usnout.