Kolorky DAY NATURE jednorázové eko plenky L 8-13kg 19ks

270 Kč

Skladem – ihned k odeslání

KOLORKY DAY NATURE myslí na pokožku vašeho miminka i přírodu kolem sebe. Jsou vyrobeny z přírodních a obnovitelných materiálů, neobsahují chlor, ftaláty, latex ani parfémy, takže nedráždí citlivou dětskou pokožku a nevyvolávají alergie.
Plenky jsou navrženy tak, aby se miminku co nejlépe přizpůsobily, nikde netlačily, byly prodyšné a vše zůstalo na svém místě. Savé jádro, které je tvořeno vrstvou buničiny a SAP gelu, pevně uzamyká tekutiny i zápach. KOLORKY tak odvedou vlhkost rychle pryč a zanechají dětskou pokožku suchou a klidnou. Všechny naše plenky jsou dermatologicky testovány a certifikovány Státním zdravotnickým ústavem - SZÚ.

KOLORKY DAY NATURE jsou ještě šetrnější k životnímu prostředí, obsahují totiž materiály z rychle obnovitelných zdrojů - bambusovou viskózu a bioplast z kukuřičného škrobu. Přečtěte si vše o materiálech, které při výrobě našich plenek používáme, a jejich původu.

Materiály:

Bambusová viskóza
Věděli jste, že bambus je zapsán v Guinessově knize rekordů jako nejrychleji rostoucí rostlina? Dokáže totiž vyrůst až 91 cm za den! Bambus není strom, ale tráva, takže není nutná jeho opětovná výsadba, nedochází tak k erozi půdy a navíc je velmi nenáročný na pěstování, i proto má jeho pěstování nízký dopad na životní prostředí. Jedná se tedy o velmi rychle obnovitelný a udržitelný zdroj, ze kterého se dá vyrobit téměř vše. Při pěstování bambusu se nepoužívají pesticidy, ani hnojiva, obsahuje totiž antibakteriální látku tzv. „bamboo-kun“, která ho přirozeně chrání před bakteriemi a plísněmi. Proto přítomnost bambusového vlákna zničí až 70 % všech bakterií. Bambusové vlákno, které používáme při výrobě našich plenek, má lepší vlastnosti, než ostatní materiály, používané na výrobu netkané textílie. Vlákno bambusu má například až o 60 % vyšší savost než bavlna. Textílie působí na dotek příjemným dojmem, díky své textuře je vysoce prodyšná, takže pokožka dítěte může krásně dýchat. Bambus je přírodní materiál, a tak je působením mikroorganismů a slunečním světlem 100% rozložitelný. Viskóza má skvělé termoregulační vlastnosti, rychle odvádí teplo z vnitřku plenky a tím zabraňuje zapaření a podráždění jemné dětské pokožky. Kde a proč je v plence? Protkává absorpční systém, přední prodyšnou tkaninu a pružný pas plenky, aby pod nimi mohla dětská pokožka bez problému dýchat.
 
Bioplast z kukuřičného škrobu
Bioplast (PLA - poly lactid acid) je vyroben z kukuřičného škrobu. Má téměř stejné vlastnosti jako klasický polyethylen, ale při správných podmínkách se rozloží během 3-5 let. Bioplast se nejen rychleji rozkládá, ale je vyroben z každoročně obnovitelných zdrojů, a to je také velké plus pro přírodu kolem nás. Kde a proč je v plence? Film z bioplastu je po celé ploše plenky, stará se o to, aby plenka hezky držela a netlačila, ale hlavně brání úniku tekutiny a znečištění oblečení vašich miminek. Bioplast je bohužel o něco méně prodyšný než LDPE plast, který je ve všech ostatních Kolorkách. Aby byl zachován komfort Vašeho miminka doporučujeme KOLORKY DAY NATURE přebalovat častěji.
Zároveň jde o vrstvu, na kterou tiskneme originální designy našich plenek. Pro potisk Kolorek používáme barvy, na vodní bázi, které jsou šetrné k životnímu prostředí. Barvy jsou složeny z vody, ve vodě rozpustné pryskyřice a pigmentu. Barvy neobsahují žádné škodlivé látky a při jejich testování nebyly prokázány žádné škodlivé účinky. Na bioplast je možné technologicky tisknout pouze dvě barvy, my jsme se pro potisk listů rozhodli použít jen jednu zelenou.

TCF čechraná buničina
Buničina má skvělé savé vlastnosti. Když jí poskytnete správné podmínky, je zcela biologicky rozložitelná. Vyrábí se buď z jednoletých rostlin, jako jsou len, bavlna, či kefal, nebo ze dřeva – u nás nejčastěji smrkového. Všechny naše plenky splňují FSC certifikaci, která zaručuje, že dřevo, které se používá na výrobu buničiny a papíru, pochází z šetrně obhospodařovaných lesů. Vzhledem k tomu, že dítě je v prvních dvou letech svého života v plence prakticky neustále, považujeme za důležité hlídat i způsob bělení buničiny. Bělení neprobíhá chlorem, ale metodou TCF (total chlorine free), při níž se používá kyslík, ozón nebo peroxid vodíku. Chlor totiž zanechává v plence malé množství toxických dioxinů, které mohou mít významný vliv na vývoj dítěte a ovlivnit jeho imunitní, hormonální a nervový systém. Kde a proč je buničina v plence? Je umístěná po celé ploše absorpčního systému, aby spolehlivě odváděla vlhkost od citlivé dětské pokožky.

LDPE
LDPE je netoxický a recyklovatelný plast, se kterým se denně setkáváte. Kde a proč je v plence? LDPE plast zůstal pouze na suchých zipech plenky, kde bioplast pro své vlastnosti nejde použít.

SAP gel
SAP neboli gel s vysokým podílem superabsorpčního polymeru je rozšířená organická sloučenina, u které nebyly prokázány toxické ani zdraví škodlivé vlastnosti. Jsou to drobné krystalky, které absorbují až 300násobek své váhy a zároveň pohlcují zápach. Použití gelu je k životnímu prostředí šetrnější, pokud by totiž plenky tento gel neobsahovaly, byly by méně savé a jejich spotřeba byla výrazně vyšší a tím stouplo množství vyprodukovaného odpadu. SAP je recyklovatelný, ale bohužel není biologicky rozložitelný. Můžeme vás ale ujistit, že díky svým netoxickým vlastnostem nezatěžuje přírodu. Kde a proč je v plence? SAP je antibakteriální a pohlcuje tekutinu a zápach v absorpčním systému plenky, takže pokožka vašeho miminka zůstane suchá a chráněná před vyrážkou a opruzeninami.

Indikátor vlhkosti
Proužek, který obsahuje kyselinu stearovou, Polyvinylpyrrolidon (PVP), antioxidant, ester pryskyřice kalafuny a barevný indikátor. Kde a proč je v plence? Žlutý proužek najdete uprostřed plenky, jakmile přijde do styku s tekutinou změní barvu na zelenou a vy tak poznáte, že je čas miminko přebalit.
×

Slevový kupón na 10% slevu je Váš

Stačí se zaregistrovat k odběru novinek

CHCI SLEVU