Aktivní rodiče chtějí co nejdříve zapojit děti do svých sportovních aktivit. Aby ježdění na výlety mimo městské chodníky, běhání a další aktivity v přírodě byly pro všechny příjemné, potřebují k tomu kvalitní kočárek. Co by měly splňovat terénní kočárky, aby obstály i v těžkých podmínkách lesních a polních cest?

Velká kola ze správného materiálu

Čím mají kola větší průměr, tím záludnější terén zvládnou. Již není pravdou, že jediná vhodná kolečka jsou nafukovací. Pokud si chcete ušetřit čas dofukováním a nervy z případného propíchnutí, pořiďte kola vyrobená z tvrdé gumy s pěnovou výplní. Jízda s nimi je minimálně stejně pohodlná jako s těmi nafukovacími.

Dejte si také pozor, aby se dala zaaraetovat přední kolečka, pokud jsou otáčecí. Dbejte na to, aby měl kočárek dobrou stabilitu a nepřeklápěl se i na malých nerovnostech.

Kvalitní odpružení

Aby vám miminko v kočárku nelítalo ze strany na stranu při každém vašem kroku, poohlédněte se po kočárku s kvalitním odpružením. Oceníte ho především při výletech po hrbolatých cestách s těmi nejmenšími miminky. Ne všechna totiž mají ráda při spaní neustávající drncání.

Pevné klouby

Terénní kočárky by měly mít co nejméně spojů a kloubů. Všechny klouby by měly být vyrobeny z kovu nebo opravdu kvalitního plastu. Jedině tak zamezíte tomu, abyste po pár výletech neměli místo kočárku vrzající vozík.

Integrovaná sluneční clona

Při výpravách do přírody se často nedá odhadnout, jaké vás na výletě čeká počasí. Prodloužené sluneční clony ochrání vaše dítě nejen před ostrými slunečními paprsky, ale také před větrem nebo drobným deštěm.

Dobrá skladnost

Pokud nebydlíte v chaloupce u lesa, budete se na výlety pravděpodobně často přesouvat autem. Při balení na cesty oceníte snadné skládání kočárku. Ideální je také pokud sbalený kočárek nezabere celý kufr.

Jaké kočárky splňují uvedené požadavky:

Britax GoBig

Tento nejnovější člen rodiny GO je vybaven všemi nejdůležitějšími detaily BRITAX GO, jako jsou jednoduché skládání, orientace sedačky ve směru i proti směru jízdy a vysoko umístěná hluboká korba. Navíc má větší přední kola a polohu vleže pro novorozence u sportovního sedátka. Přečtěte si recenzi maminky, která kočárek vyzkoušela. 

Kočárek STOKKE Trailz

Robustní konstrukce podvozku a velké nafukovací pneumatiky, zajistí, že se dostanete kamkoliv budete chtít ve všech ročních obdobích. Kočárek je snadno ovladatelný a dá se na něj nasadit korba i sportovní sedačka.

Vozítka Thule

Nová řada multifunkčních sportovních vozíků Thule Chariot vám umožní zapojit děti do všech vašich koníčků od jízdy na kole, přes běhání po výlety na běžkách. Kvalitní odpružení zaručuje klidnou a stabilní jízdu na silnici i v terénu. Ruční kotoučová brzda umožňuje lepší kontrolu rychlosti při jízdě z prudkého kopce a při běhu.