Hračky, které rozvíjí fantazii

Asi každé dítě najde pod stromečkem hračku. Než se však vrhnete do nakupování, myslete na to, že je lepší mít menší počet smysluplných hraček než záplavu hraček, které dítěti neposkytnou žádný rozvoj. Neomezujme dětskou představivost hračkami, které jim vnucují vlastní světy. Čím jednodušší hračka, tím větší představivost a kreativita. Skvělým příkladem jsou dřevěné hračky, které si v posledních letech opět získávají oblibu. Dřevěné skládačky, kostky či zatloukačky zaujmou menší děti a dovolí jim rozvíjet motoriku a kreativitu. Pro větší koukněte na dřevěnou kuchyňku, dřevěné sety s ovocem či ponk na nářadí.

Hračky, které rozvíjí motoriku

Pro batolata je skvělou volbou tahací hračka. Ta totiž motivuje k pohybu a chůzi. Dětem, které se nerady koupou, mohou pomoci s motivací hračky do vody. Pokud již dítě samostatně sedí a chodí, zkuste jeho pohyb podpořit koupí tříkolky či odrážedla. Na tříkolce se dítě naučí princip šlapání. Ve spojení s odrážedlem, tak dítě získá skvělou průpravu na kolo. Moderní tříkolka s vodicí tyčí se navíc dá využít i jako kompaktní kočárek na vycházkách, pokud už je dítě na chůzi či šlapání příliš unavené.

Pomocníci pro usnadnění péče

Sáhnout můžete i po praktickém dárku, který nejenom udělá radost dítěti, ale také si usnadníte každodenní fungování. Skvělou volbou jsou hrací deky, které dítě zabaví na dlouhé hodiny. Péči usnadní i jídelní židlička. Některé modely rostou s dítětem a mohou být využívány i po tom, co už dítě je schopné samostatného sezení u stolu a poslouží tak několik let. Další možností je nočník, který usnadní odnaučování plenek. Moderní nočníky jsou designové a budou motivovat dítě k používání.