Termín, kdy se vaše rodina rozroste o dalšího člena vychází na některý ze zimních měsíců a vy přemýšlíte, co všechno pořídit, aby byl váš drobeček vždy v teple a pohodlí? Ve výbavičce na zimu by nemělo chybět teplé oblečení, ale také kvalitní fusak. Jaké další věci v mrazivých dnech oceníte vy i vaše miminko?

Základem je vrstvení

Spodní vrstva

Overal Lodger

Toto pravidlo platí nejen pro děti, ale i pro dospělé. Každá vrstva plní svou funkci - spodní je příjemná na tělíčko a hezky hřeje. Ideální jsou bodýčka z bavlny s vysokou gramáží jako má například LODGER nebo body z merino vlny. Na zimu jsou body rozhodně vhodnější než trička, protože máte jistotu, že se děťátku nevyhrnou a nebude jim táhnout na zádíčka. Body doplňte punčocháčemi nebo dupačkami, které zakryjí také chodidla. 

Střední vrstva

Jako střední vrstvu zvolte hřejivý overal z materiálu jako je například flís. Flísové overaly jsou skvělou věcí do výbavičky po celý rok. Na jaře a na podzim je využijete jako svrchní vrstvu a oceníte je i během chladnějších letních večerů. Flísový overal využijete také do autosedačky. V autosedačce totiž dítě nesmí být v zimní bundě nebo v kombinéze! Při nárazu by se totiž působením sil bunda stlačila a miminko by mohlo vyklouznout z bezpečnostních pásů.

Svrchní vrstva

Vrchní vrstva by měla zabraňovat profouknutí, ale zároveň také větrat, aby předcházela pocení. Zastoupí ji kvalitní kombinézy a nebo právě kvalitní fusak.

Zimní fusakFusak Elodie Details

Bez fusaku se v zimě neobejdete, využijete ho na každé procházce. Při výběru se zaměřte na všechny jeho vrstvy. Vnitřní by měla být příjemná a hřejivá z materiálu jako je flís nebo vlna. Svrchní vrstva by měla být odolná proti větru, ale také proti vodě, zároveň by měla umět větrat, ať se miminko nepotí. Fusak by neměl být příliš velký, protože ve volném prostoru se drží chlad. Velmi oblíbené jsou fusaky ZOPA FLUFFY. Mají krásný design, jsou funkční a zároveň za příjemnou cenu.

Na závěr nezapomeňte na čepičku. Z vlastní zkušenosti doporučujeme na zimu takovou, která se dá uvázat pod krčkem. Nebude dítěti sklouzávat. Krásné čepičky vyladěné i s nákrčníkem má například značka ELODIE DETAILS. 

Na závěr nasaďte na nožičky hřejivé capáčky a můžete vyrazit. 

Vrstvení je také skvělé proto, že můžete snadno reagovat, když vidíte, že je miminku příliš teplo. Jak to poznáte? Sáhněte mu na zátylek, pokud je zpocený, je dítě oblečené až moc, studený zátylek si žádá vrstvu navíc.

Vychytávka do autosedačky

Jak jsme už zmínili, dítě v autosedačce na sobě nesmí mít zimní bundu, ani kombinézu, skvělou vychytávkou do tzv. vajíček, prvních autosedaček jsou speciální fusaky určené právě na cesty autem. Mají v zadní části prostřihy na bezpečnostní pásy, takže děťátko v nich bude v teple i v bezpečí.