Výběr správného kočárku pro malou ratolest je obtížnou zkouškou, kterou prochází všichni nastávající rodiče. Jeho zakoupením jste však jen v polovině cesty. Čeká vás totiž ještě výběr doplňků a nejrůznějšího příslušenství, kterým můžete svůj vůz vyšperkovat. Jak se zorientovat v široké nabídce trhu a zjistit, co je pro vás a vaše děťátko opravdu nezbytné, a kdy se jedná spíše o módní doplněk? S tím vám poradíme v následujícím článku.

Výbava, kterou využijete po celý rok

Velkou část doplňků ke kočárkům využijete takřka po celý rok. Nemusíte mít strach, že vám budou mimo sezónu ležet doma ve skříni. Upotřebíte především vložku do kočárku, která vám pomůže udržet kočárek a tedy i vaše děťátko v čistotě. Do přebalovací tašky uložíte čisté pleny, oblečení, vlhčené ubrousky a jiné nezbytnosti. Zavěsíte ji pak jednoduše pomocí skoby na madlo kočárku. S uskladněním věcí a potřeb vám pomůže také organizér na kočárek, který můžete kdykoli odepnout a dát vyprat. Stupátko ke kočárku připevníte ke každému typu kočárku a poslouží vám k přepravě druhého potomka ve věku dvou až pěti let. Pláštěnka na kočárek uchrání drobka před nepřízní počasí, a to ať už se bude jednat o slabé poprchávání v létě, nebo o pořádný podzimní déšť.

Letní příslušenství ke kočárku

Pravda, část výbavy sice využijete pouze v letním období, rozhodně se však bez ní neobejdete. Máme na mysli především slunečník, který váš malý poklad ochrání před UV zářením a který snadno upevníte na většinu kočárků a díky kloubu a ohebné tyči nastavíte do několika pozic. Kompletní ochranu před žhavým sluníčkem zajistí sluneční clona na kočárek, která ho zakryje úplně celý a zároveň zajistí dostatečné proudění vzduchu. Síťka proti hmyzu zamezí nezvaným návštěvám a umožní vašemu miminku poklidný spánek. Jako maminka zase oceníte držák na pití na kočárek, který upevníte na madlo. Nápoj pohodlně umístíte do držáku a budete ho mít stále po ruce.

Zimní příslušenství ke kočárku

Se správnou výbavou si vychutnáte procházky venku i za chladného a sychravého počasí. Fusak udrží vaše miminko v teple i za mrazivých dnů – vybírejte však opatrně. Pokud zvolíte příliš velký fusak s tím, že do něj prcek doroste, riskujete, že bude v zimě trvat, než se ve volném prostoru dítko zahřeje. Ideálním řešením je multifunkční fusak, u kterého lze měnit velikosti odepínáním spodní části. Nepromokavý a zateplený nánožník zase udrží nožky děťátka v suchu a teple. Natahuje se na fusak jako poslední vrstva a chrání jej před zašpiněním. Vám přijde vhod zimní rukávník, který jednoduše připevníte na madlo kočárku a budete mít ruce hezky v teple. Na výběr je ze spousty materiálů, vrchní vrstva by však měla být z nepromokavé tkaniny. Výplň pak můžete zvolit dle sebe, ať už je libo peří, fleece nebo třeba merino vlnu.

Zdroj fotografií: Zopa