Nebude trvat dlouho a z maličkého plně kojeného miminka se stane samostatný strávník a nový parťák k vašemu jídelnímu stolu. A vám v tu chvíli nezbyde nic jiného, než se poohlédnout po dětské jídelní židličce, ve které bude dítěti nejen chutnat, ale kde bude i rádo trávit volný čas nějakou tou poklidnější aktivitou.

Univerzální jídelní židlička od narození

Možná patříte k těm, kteří mají rádi jednoduchá, praktická a efektivní řešení. Tak to už jste nejspíš dávno pořídili univerzální jídelní židličku vhodnou od novorozeneckého věku. Ve chvíli, kdy dítě zvládne samo sedět, bude vaše jediná starost změna polohy židličky, Využijete ji opravdu naplno, s vaším miminkem poroste až do tří let. Židličky jsou většinou vybavené pětibodovým pásem a celá konstrukce je poměrně robustní. Dítěti tak poskytují maximální bezpečnost v každém věku.

Židlička na židličku

Jestli bydlíte v menším bytě, určitě nemáte místa nazbyt. A právě proto by vás mohla potěšit malá a skladná jídelní židlička, kterou snadno pomocí pásů upevníte na jakoukoli dospěláckou židli. Tuhle židličku každopádně pořiďte teprve až bude prcek umět sedět. Pro nesedící děti židlička nemá vhodné polohování. Velkou výhodou je to, že ji můžete vzít kamkoliv s sebou. Takže pokud s dítětem hodně cestujete, bude vám tato jídelní židle skvělým pomocníkem.

Podobnou “místošetřící” variantou je dětská jídelní židlička, kterou připevníte k okraji stolu. Ta je sice ještě menší a skladnější, ale někdy může být problém, protože nejde upevnit ke každému typu stolu. Proto je potřeba před koupí pořádně ověřit kompatibilitu s vaším nábytkem a taky počítat s tím, že na cestách nemusí vždycky dobře posloužit.

Rostoucí židlička až do sladkých nácti

V poslední době jsou hodně populární dřevěné rostoucí jídelní židličky. Takovou židli koupíte ve chvíli, kdy dítko začne samo sedět a rozloučíte se s ní pravděpodobně až na druhém stupni základní školy.  Díky variabilnímu polohování a ergonomickému tvaru se židlička přizpůsobí každému věku a hodí se jak k jídelnímu, tak k psacímu stolu. Nadčasový a jednoduchý design bude sedět skoro do každého interiéru.

Rozložitelná židlička se stolečkem

Tohohle chameleona mezi jídelními židličkami budou vaše děti milovat. Při společném stolování dítě vyzvedne do centra dění a po obědě se promění v útulný kreslící dětský koutek. Vy tak nemusíte kupovat jídelní židličku a dětský nábytek zvlášť.

Jednoduchá klasika

Možná nechcete nic vymýšlet a plánovat a prostě a jednoduše chcete koupit úplně obyčejnou vysokou jídelní židličku, kterou nepotřebujete ani skládat ani nikam přenášet. Máte ji mít. I přes všechny předchozí vytuněné kousky klasické jídelní židličky naštěstí ještě nevymřely. Takže pokud sázíte na jednoduchost, směle do toho.

No, vypadá to, že tady máme přežidličkováno. Na závěr se snad hodí říct ještě jedna rada nad zlato. Bez ohledu na to, kterou variantu posezení si vyberete, by jídelní židlička měla být ze snadno omyvatelných materiálů a s pratelnými potahy. Přes to vlak nejede.

My vám teď už jen popřejeme moře zábavy při vybírání té pravé. S naší nabídkou jídelních židliček se můžete seznámit přímo tady. A až budete mít židličku vybranou, omrkněte ještě nádobí a příbory, které se vám taky určitě budou hodit.


Zdroj fotografií: Depositphotos.com