Pískovišťová sezóna začala, tak honem pořiďte výbavičku, ať můžete vyrazit vstříc novým dobrodružstvím. Poradíme vám, jak vybrat ty nejlepší hračky na pískoviště, které budou bavit děti i dospělé.

Bez čeho se neobejdete

Lopatka a bábovičky jsou zkrátka základ. Bez nich na pískoviště ani nechoďte. Můžete je pořídit třeba rovnou u nás ve výhodné sadě. Ale ne, samozřejmě si děláme tak trochu srandu. Na pískoviště můžete přijít i s prázdnou. Děti si tam častokrát vystačí jen s vlastními ručičkami, kterými písek přesypávají z jedné hromady na druhou. A navíc na každém pískovišti funguje většinou i sdílení hraček, takže když hezky poprosíte, ostatní se s vámi určitě rádi podělí.

Co se taky bude hodit

Mezi další evergreeny dětských pískovišť patří kyblíček a sítko. S kyblíčkem vyrobíte parádně veliké bábovky a hlavně bude sloužit k důležitému přenášení písku a kamínků z místa na místo. Pomocí sítka zase vykouzlíte hlaďoš, který vám ostatní budou jenom tiše (někteří možná i docela hlasitě) závidět. Během parného léta upotřebíte taky konvičku, kterou si budete moct navlhčit písek. Bábovky se vám tak budou dařit i v těch nejteplejších dnech.

Nezapomeňte na vozový park

Tatra, bagr, míchačka. Takhle nějak by mohlo vypadat zdravé jádro vašeho vozového parku. Děti si s auty skvěle vyhrají a hra na pískovišti tak dostane nový rozměr. Pro začátek ale můžete zkusit pořídit i úplně obyčejná kolečka. Aspoň hned uvidíte, jestli bude prcka hra na staveniště bavit.

Myslete taky trochu na sebe

Myslete taky na to, že nejspíš i vy sami budete muset zakleknout do písku a ponořit se naplno do hry. Proto vybírejte hračky na písek s ohledem na tento fakt. Co by tak na pískovišti bavilo vás, dospěláky? Co takhle stavění hradeb nebo vaření z písku? Na trhu se toho dá najít hodně, tak popusťte uzdu fantazii.

Náš tip: Všechny hračky si označte. Zvládnete to úplně jednoduše. Stačí na každou z hraček napsat lihovým fixem iniciály dítěte, nebo nakreslit nějakou vaši tajnou značku (mráček, sluníčko, trojúhelník…). Při odchodu z pískoviště se tak vyhnete zmatkům a případným dohadům.

A pískoviště máte? My ano – jedno pěkné, barevné.

No a na pískoviště vyrazte třeba na odrážedle. Jak odrážedlo vybrat, jsme vám radili v jenom z předchozích článků.




Zdroj fotografií: Depositphotos.com