Háčkované hračky zažívají v poslední době velký boom. Že jste o nich ještě neslyšeli? Nevadí, seznámíme vás. Ale jedno vám řekneme rovnou – vaše dítě i vy si je okamžitě zamilujete.

Jednoduchost a krása

Nejste zrovna fanoušci chlupatých a křiklavých plyšáků ze syntetických materiálů a raději dítěti kupujete jednoduché a vkusné hračky? Pak jsou háčkovaní kamarádi něco pro vás. Tyhle minimalistické hračky bývají nejčastěji uháčkované z bavlněné příze a většinou působí stroze a nepřeplácaně - myšleno v tom nejlepším slova smyslu samozřejmě. I díky tomu se snadno udržují. I když výrobce často radí jen otírat vlhkým hadříkem, tak my vám prozradíme, že je klidně můžete hodit na jemný program do pračky.

Nejlepší kamarád

Právě díky strohosti působí háčkované hračky hodně realisticky. Lišky jsou prostě oranžové, medvědi zase hnědí a sloni jak jinak než šedí. Jasně, co se hraček týká, jsou děti dost vybíravé a nikdy nevíte, čím se jim trefíte do vkusu. Ale zrovna v tomto případě jsou šance dost vysoko, protože váš prcek bude mít pocit, že má opravdického “jakobyživého” kamaráda. A přesně tohle u dětí funguje.

Lokální výroba

Kromě klasických komerčních výrobců (jako je třeba Smallstuff) se dají háčkované hračky sehnat třeba i od maminek, které se tím baví na mateřské dovolené. Stačí chvilka googlení na internetu a třeba zjistíte, že nějaká taková je i ve vašem okolí. A taková hračka uháčkovaná na míru pro vaše dítko není vůbec k zahození. No a samozřejmě pokud patříte mezi odvážlivce, kteří se rádi pouští do neznámých a divokých dobrodružství, můžete si podle volně dostupných online návodů zkusit jeden kousek uháčkovat i sami. V tom případě hodně štěstí!

Vděčný dárek pro každého

Samozřejmě se háčkované hračky hodí i pokud hledáte inspiraci na milý a originální dárek, a to nejen pro ty nejmenší. Neradi to připomínáme už teď, ale pravdou je, že Vánoce se plíživě blíží. Takže pro maminku do auta háčkovaný králíček na zpětné zrcátko a pro prcka trochu větší na muchlání do postýlky. Tak, a je to.

No a když už jsme u těch Vánoc. Kdy jindy se hodí drobný přivýdělek než právě teď? Pro maminky na mateřské jsem našli 5 způsobů, jak si trochu přilepšit. Tak čtěte, ať jsou i letos šťastné a veselé.

Zdroj fotografií: Depositphotos.com