Venku přituhuje, tak na nic nečekejte a nahoďte zimní výbavu, ať prckovi není zima. Dnes se podíváme na to, jak připravit na zimní cestování autosedačku. V zásadě jsou čtyři možnosti. Čtěte dál a dozvíte se, která je pro vás ta pravá.

Teplíčko pod dekou

Nejjednodušším a nejrychlejším řešením je přehodit přes miminko v autosedačce nějakou tu teploučkou deku. Nemusíte řešit složité oblékání ani její upevňování do bezpečnostních pásů. Jednoduše přikryjete a jdete. Deku se vyplatí použít hlavně při rychlých a krátkých přechodech mezi domem a autem. Na delší vycházky s vajíčkem ji nedoporučujeme. Je sice pravda, že pokud deku pečlivě po celém obvodu zastrkáte pod miminko, bude ho krásně hřát (taky si můžete vypomoct klipem na kočár), ale u akčnějších miminek hrozí, že se během chvilky odkopou.

Zavolejte si na pomoc zavinovačku

Speciálně upravená zavinovačka s otvory na bezpečnostní popruhy je tutovka. Má navíc i prakticky oddělené nožičky, mezi které se dá zapasovat bezpečnostní popruh, takže vaší autosedačce padne jako ulitá. Na rychlé přechody stačí na zahřátí zavinovačka z fleecu, pokud ale máte v plánu delší výlet, hodí se pořídit ještě jednu svrchní zavinovačku z nějakého funkčního nepromokavého materiálu. Třeba zavinovačku ze softshellu. Ale stejně zafunguje i univerzální obal na autosedačku. Když pak oba kousky na sebe hezky navrstvíte, bude miminko v bezpečí před venkovním nečasem. Výhoda zavinovaček do autosedačky je, že se dají snadno a rychle rozvinout a zase znovu zavinout s ohledem na okolní teplotu.

A šup do fusaku

Fusak do autosedačky udělá dost podobnou službu jako zavinovačka. V zádíčkách má otvory na jistící pásy a dá se pohodlně rozepínat a zapínat, takže v něm miminko snadno přizpůsobíte venkovní teplotě. Rozdíl je jen v tom, že se vyhnete vrstvení, protože zimní fusaky už jsou většinou k dostání s vrchní nepromokavou vrstvou. Někdo může vidět výhodu i v tom, že nožičky dítěte jsou pěkně u sebe a líp se tak zahřejí, než když jsou oddělené v zavinovačce do autosedačky.

Kombinéza pro neposedy

Zimní kombinéza je fajn varianta pro větší a akčnější děti. Pokud víte, že to neskončí jen u sezení v autosedačce, je zimní kombinéza určitě lepší řešení. Pro nejmenší miminka, která ještě nespolupracují při oblékání, ji ale spíš nedoporučujeme, pokud s vypravováním nechcete strávit věčnost.

Nakoukněte do naší nabídky příslušenství k autosedačkám a vyberte si svůj zimní kousek.

A jestli ještě nemáte jasno ani ve výběru autosedaček začtěte se do našeho seriálu o autosedačkách.


Zdroj fotografií: Depositphotos.com