Vyrobený dárek potěší na Valentýna maminku ze všeho nejvíc. Chce to jen nápad, trochu trpělivosti a super valentýnský dárek je na světě. Trpělivost sežeňte vy, nápady na kreativní valentýnské tvoření dodáme my. Dali jsme dohromady pět nejlepších ručně dělaných valentýnských dárečků, které nejsou nijak náročné a udělají obrovskou radost.

Přáníčko od srdce

Papírovým valentýnským přáníčkem se nedá nic zkazit, obzvlášť pokud bude ručně dělané. Přitom nejde o nic složitého. Stačí čtvrtka papíru, pastelky, voskovky nebo jakékoliv jiné barvy, nějaké dekorace na dozdobení a trocha fantazie. Kromě toho, že si dáte práci s vyladěným designem, můžete s dětmi zapracovat i na obsahu sdělení. Starší děti se určitě s nadšením vyřádí při vymýšlení láskyplné básničky, kterou pak můžete vepsat dovnitř valentýnského přání.

Obrázkové vyznání

Vlastnoručně malovaný obrázek maminku určitě moc potěší. Otázka je, co při této příležitosti namalovat. Určitě nešetřete srdíčky a kytičkami. A pokud si děti troufnou, můžou se pustit i do maminčina portrétu. Výborně může fungovat i umělecké dílo vytvořené z otisků dětských ručiček a prstíků. Když obrázek budete ladit do červena a do růžova, bude jeho milující sdělení víc než jasné. Ještě o kus promakanější dárek vytvoříte, pokud obrázek zarámujete. Maminka si ho tak bude moct jednoduše postavit třeba v práci na stůl.

Zarámujte fotku

Určitě máte doma nějakou pěknou rodinnou fotku. Vytiskněte ji, připište na ni osobní valentýnský vzkaz a nakonec ji zarámujte. Pořiďte úplně obyčejný rámeček a pomocí temperových barev a drobných dekorací ho trochu vytuňte, ať je to celé takové šmrncovnější.

Náš tip: Máte doma čerstvé miminko a Valentýn se blíží? Pořiďte rámeček na fotku se sadou pro otisk nožičky. I tento set výborně poslouží jako valentýnský dárek.

Jedlé dárky

Jedlé dárky miluje každý, i maminky. Tak na to zkuste jít přes žaludek. Není potřeba oplývat žádným velkým kuchařským umem. Úplně si vystačíte s vykrajovátkem ve tvaru srdíčka. Můžete mamince připravit valentýnskou večeři a krajíc chleba ozdobit šunkou nebo sýrem ve tvaru srdce. Výborně se dá taky vykrajovat z toustového chleba. Jedlý valentýnský dárek můžete připravit taky na sladko. Vykrojená srdíčka z jablek, hrušek, ananasu nebo melounu napíchněte na špejli a ozdobte barevnou stužkou. Ti, co jsou v kuchyni jako doma, můžou přidat ještě máčení v čokoládě.

Ozdobte to

Pořiďte obyčejný jednobarevný hrnek, jednoduchou skleničku nebo květináč (kytka může být samozřejmě součástí dárku) a valentýnsky je nazdobte. K ozdobení můžete použít barvy na sklo nebo keramiku, samolepky, třpytivé flitry, ozdobné kamínky, papírové dekorace, stužky – prostě cokoliv, co je vám milé a co zrovna seženete. S valentýnským zdobením to samozřejmě trochu přežeňte, ať je záměr autora na první pohled jasný. Výsledkem by měl být možná trochu kýčovitý, ale zároveň i praktický dárek.

Takže co? Pustíte se do přípravy valentýnského dárku pro maminku ještě dnes? Budeme moc rádi, když nám pak do komentářů dáte vědět jaký měl váš dárek úspěch.

A teď trochu mimo valentýnské téma, ale o to důležitější info. Zima je v plném proudu a chřipka čeká, kde se do vás může zakousnout – Valentýn nevalentýn. Aby vám nemoc nepokazila svátek ani všední den, přečtěte si, jak se nejlépe vyvarovat dětských nemocí.


Zdroj fotografií: Depositphotos.com