Než se vám narodilo miminko, milovali jste cestování a noci mimo domov? Není důvod se této zálibě bránit ani s dítětem. Dětem je celkem jedno, zda usínají v hotelovém pokoji, dřevěném srubu nebo ve svém pokojíčku, důležité je, že vás mají na blízku. Aby miminko bylo v klidu, je nejdůležitější duševní pohoda rodičů. Řekněte si, že vše bude v pohodě a uvidíte, že bude :-) Pro jistotu koukněte na pár cestovních vychytávek, které během nocí mimo domov oceníte vy i miminko.

Na drobnostech záleží

Usínáček Zopa Mýval


Je váš drobeček zvyklý usínat přitulený ke svému usínáčkovi nebo ke své oblíbené látkové pleně? Dejte si dobrý pozor, ať tyto usínací parťáky nezapomenete doma! Přítomnost důvěrně známé věci z domova totiž miminku dodá pocit klidu.

Mezi oblíbené nerozlučné kamarády patří například Mýval od Zopy. Tento usínáček o velikosti 18×30 cm hraje, svítí a je vhodný pro dítě už od prvních dnů života. Jeho hebkost a příjemné, uklidňující melodie děťátko stimulují k rozvoji sluchových a hmatových smyslů. 

Chystáte se pořídit nad postýlku kolotoč? Pak se podívejte po takovém, který lze připevnit i na cestovní postýlky. Až si děťátko zvykne usínat s pohledem na houpající hračky, bude pro vás výhodné, když kolotoč budete moci snadno sbalit i na dovolenou. Univerzální na všechny domácí i cestovní postýlky je například kolotoč od Zopy.

Kvalitní cestovní postýlka

Pokud miminko usíná ve své postýlce, doporučujeme to neměnit ani na dovolené. Abyste nemuseli demontovat klasickou postýlku, koukněte se po cestovní. Cestovní postýlky zabírají po složení minimum místa a snadno se přenášejí. 

Cestovní postýlka Daily PlusVýhodou je, když lze měnit výška matrace. Miminka i záda rodičů ocení, když se nebudete muset shýbat až na dno postýlky, ale matraci umístíte do vyšší polohy blíž k vaší posteli. 

Cestovní postýlka Cam DAILY PLUS má kromě polohovatelné matrace ještě navíc praktickou stříšku, na kterou můžete připnout kolotoč a součástí je i přebalovací pult. Ideální pro komfort všech cestovatelů. 

Jednodušší a levnější variantou pak může být cestovní postýlka Cam SONO.

Přikrývka na cesty

Jako přikrývka vám v letních měsících skvěle poslouží jemná, měkká deka, kterou využijete i na procházkách s kočárkem. V chladnějším období, pokud nechcete převážet peřinku, skvěle poslouží například fusak. Zvolte takový, ve kterém miminku nebude příliš velké teplo a který je vzdušný.

Koupání na cestách

Skvělou vychytávkou na cesty je skládací vanička od Stokke. Tu oceníte v kterémkoliv ročním období. V létě poslouží nejen na večerní koupání, ale také na chlazení miminka během dne. 

A co nesmí chybět na vícedenních výletech vašemu miminku?

Pokud vás téma cestování s miminkem zaujalo, přečtěte si další články na našem blogu. Víte třeba, jak zabavit dítka během cesty v autě?