S podomácku vyrobeným klipem na dudlík budete za frajery. Vlastníma rukama můžete vytvořit malé umělecké dílo, které vám budou ostatní závidět. A přitom na tom není nic moc těžkého. Když se budete držet našeho návodu, budete mít ozdobnou šňůrku na dudlík hotovou raz dva.

5 důvodů, proč si klip na dudlík vyrobit doma

  1. Ručně dělané věci tak nějak víc zahřejí u srdíčka.

  2. Klip si vyladíte podle vlastního vkusu, podle oblečení, podle kočárku… vlastně podle čehokoli budete chtít.

  3. Výroba klipu na dudlík je super relax a zábava.

  4. Ručně vyrobený držák na dudlík se hodí jako originální dárek.

  5. A přitom i maličko ušetříte.

Jde se na to

Než začneme, je potřeba sehnat všechny potřebné komponenty. Pokud máte někde poblíž nějakou galanterii nebo korálkárnu, zkuste to tam. Vše potřebné ale seženete i z pohodlí gauče třeba na tvoritjeradost.cz.

Budete potřebovat:

1x klip

1x šňůrka (cca 50 cm)

1x velký korálek s motivem nebo zajímavě tvarovaný

korálky s písmenky

několik korálků různých tvarů, barev a velikostí

jehlu, nůžky a nit

Generální zkouška

Ze všeho nejdřív si nakoupené komponenty vyskládejte v požadovaném pořadí na stůl. Získáte tak lepší představu o tom, jak bude výsledný klip vypadat a máte možnost jednoduše korálky přeskládat. Můžete se nechat inspirovat třeba naším klipem pro Zuzku.



Délka celého korálkového klipu je na vás. Z bezpečnostních důvodů se ale doporučuje délka do 22 cm, aby si dítko šňůrku nemohlo omotat kolem krku.

Barvy, tvary a materiály korálků volte podle aktuální nálady nebo, jak už bylo zmíněno v předchozím odstavci, podle ostatních miminkovských doplňků. Kromě obyčejných plastových korálků můžete použít dřevěné, silikonové nebo háčkované. Pod rukama vám tak vznikne malé umělecké dílo.

Navlíkando

Jakmile jste si jistí finálním rozvržením korálků, je na čase začít navlíkat. Šňůrku, kterou jste si pro tento účel pořídili, ohněte vejpůl. Na pomoc si teď vemte jehlu s provlečenou nití a tuto nit přivažte ke šňůrce v místě jejího ohnutí jedním jednoduchým uzlíkem. Tím si vytvoříte jakýsi “adaptér”, který vám usnadní navlékání korálků. Půjde vám to tak rychleji, než když se budete snažit prostrčit šňůrku rovnou skrz korálky.

Zkontrolujte uzly

Na straně, kde máte připevněnou jehlu s nití, nechte první korálek zhruba 5 cm od konce šňůrky. Vznikne tak očko, které využijete k navázání dudlíku. Těsně za prvním korálkem nezapomeňte šňůrku ještě zauzlovat. Na druhé straně připevněte ke šňůrce několika uzly klip a přebytečný materiál odstřihněte.

Pokud jste použili šňůrku z umělého materiálu, můžete uzlík ještě zatavit pomocí zapalovače. Každopádně po zauzlování s klipem několikrát pořádně škubněte, ať máte jistotu, že drží. Jde přece o bezpečí vašeho miminka.

Ten se vám poved!

Tak a je hotovo. To byla rychlovka, že? Teď už jen připevnit na dudlík a vyzkoušet, kde všude se takový klip udrží.

Věříme, že váš vlastnoručně vyrobený držák na dudlík bude mít u mimiňáka úspěch. A i kdyby náhodou ne, vždycky můžete stylový klip na dudlík pořídit i ve FunBaby. Skladem máme léty prověřené kousky, které se budou líbit i těm největším fajnšmekrům.

Chytlo vás kreativní tvoření a jen co jste dokončili klip na dudlík, už vás zase svrbí ruce? Co takhle dostaveníčko s šicím strojem? Spíchli jsme pro vás hned dva návody. Pojďte si ušít buď zavinovačku, nebo hnízdečko pro miminko.



Zdroj fotografií: Depositphotos.com