Patříte mezi kreativní tvory, kteří si raději dělají všechno po svém? Pak tu pro vás máme další výzvu. Vyrobte si doma vlastní a jedinečný bryndáček, díky kterému bude váš malý strávník kralovat každému stolu. Ušít takový dětský bryndák není vůbec nic složitého. Přesvědčit se o tom můžete sami v našem dnešním „udělej-si-sám“ článku.

Co budete pro výrobu potřebovat?

- kousek bavlněné látky (přední strana bryndáku)

- kousek nepropustné látky (zadní strana bryndáku)

- suchý zip (nebo druky nebo knoflík)

- nitě

- šicí stroj, nůžky, špendlíky, křídu, metr

Střihněte si bryndáček

Zdatné švadlenky už určitě tuší, že jako první musí na řadu přijít střih. Bryndáčkové střihy můžete pohledat různě po internetu, ale stejně tak můžete zapojit vlastní fantazii, anebo jednoduše obkreslit bryndáček, co už máte doma. My jsme si pro účely našeho šití vypůjčili střih od Madame Coquette, ale i ten si samozřejmě můžete libovolně přizpůsobit k obrazu svému.



Uvedené rozměry jsou rozměry výsledného bryndáku, takže nezapomeňte při přenášení na látku přidat ještě půl centimetru švového přídavku. Z obou látek pak vystřihněte výsledný tvar (nezapomeňte, že jednou ho budete stříhat zrcadlově).

Lícem k sobě

Přední i zadní stranu bryndáčku k sobě přiložte lícem, sešpendlete, prošijte cca půl centimetru od okraje kolem dokola a lem látky zaentlujte. Bryndák pak bude potřeba obrátit naruby, takže si nechte pár centimetrů nesešitých. Po pečlivém převrácení bryndáku lícem ven ho stejně pečlivě přežehlete (po bavlněné straně). Nakonec zapravte i díru, která sloužila k převrácení naruby, a celý bryndáček po obvodu prošijte.

Zapnout a je to

Aby bryndáček správně fungoval, je potřeba opatřit ho zapínáním. Necháme na vás, jestli zvolíte suchý zip, druk nebo klasický knoflík. Vyberte to, co vám přijde praktičtější, nebo co se vám prostě líbí víc.

Tak a je to. V ruce právě držíte ten nejhezčí bryndáček na světě. A ani to nebolelo, že? Pokud máte ke své prvotině výhrady, můžete si to celé střihnout ještě jednou (nebo dvakrát, třikrát...) a uvidíte, že se kýženého výsledku brzy doberete.

Došla vám trpělivost? Vyberte si bryndáček z naší nabídky.

Láká vás spíchnout si ještě něco dalšího? Zkuste hnízdo pro miminko nebo zavinovačku. Kreativně vyřádit se ale můžete i bez šicího stroje. Nedávno jsme zveřejnili návod na výrobu hrazdičky pro miminko nebo klipu na dudlík.


Zdroj fotografií: Depositphotos.com